I Solisti del Vento
Producties
...


Mensen en Grenzen

Muziek voorbij wij en zij

Als het heden zwanger is van de toekomst, dan schrijven we momenteel geschiedenis. Meer dan zestig miljoen mensen zijn sinds 2015 op de vlucht, de grootste mondiale vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog is een feit. Auteur Brigitte Raskin en componist Alain Craens schreven een nieuw werk voor koor en blazers over de enorme kloof tussen wij en zij. Deze muzikale reflectie over zienswijzen die elkaar ten diepste vreemd zijn, wordt aangevuld met de harmonieuze schoonheid van Bruckners Mis in e. Een concert in dialoog met onze tijd, muziek op de grens tussen waarheid en troost.

“Waren wij maar vrije vogels, die vliegen over grenzen heen...”

De tekst van Brigitte Raskin is een reflectie op de wereld waarin wij leven, een wereld waarin miljoenen mensen vaak de wereld rondgeslingerd worden, tevergeefs op zoek naar een nieuwe thuis. Brigitte Raskin vond inspiratie in een artikel van Pieter Stockmans, onderzoeksjournalist bij MO*, die een Syrisch gezin jarenlang volgde in zijn zoektocht naar een beter leven. Verdere bronnen voor deze koortekst vond zij in één-op-één gesprekken met vluchtelingen van allerlei nationaliteiten die ze opzocht in een vluchtelingencentrum in België. Deze schrijfster en journaliste was reeds van bij aanvang van haar carrière geïnteresseerd in sociale vraagstukken, zoals al bleek uit haar eerste roman ‘Het koekoeksjong’ waarmee ze onder meer de AKO-Literatuurprijs won.

Een productie van I SOLISTI in samenwerking met koren Musa Horti (Leuven) en Cantando (Ekeren). In coproductie met 30CC - het cultuurcentrum van Leuven en Liers Cultuurcentrum. Met dank aan MO* - Mondiaal Nieuws.

 

Koren │ Cantando, Musa Horti
Ensemble │ I SOLISTI
Dirigenten Peter Dejans, Luc Anthonis

Programma:
Alain Craens – Over grenzen heen CREATIE
Anton Bruckner – Messe Nr. 2 in e Moll

Terug

...
...
Mensen en grenzen
 
...

speellijst

datum uur locatie plaats info & tickets
13/10/2017 20.15 Jezuïetenkerk Lier website
14/10/2017 20.00 Heilig-Hartinstituut (kapel) Leuven website
19/10/2017 20.15 St.-Carolus Borromeus-kerk Antwerpen i.s.m. Cronos Groep