I Solisti del Vento
Producties
...

Close Encounters
in samenwerking met Brussels Jazz Orchestra


Het blazersensemble I Solisti del Vento en Brussels Jazz Orchestra slaan de handen in elkaar voor Close Encounters. Deze productie brengt een repertoire dat traditioneel alleen door klassieke musici wordt gespeeld. Maar BJO zou BJO niet zijn, als het daar geen uitdaging in zag! Met muziek van Stravinsky, Antheil, Bernstein e.a. gaan de twee ensembles op ontdekking: elk toont waar het goed in is en tast de mogelijkheden van de ander af. Bij momenten ontmoeten ze elkaar in een kruisbestuiving die leidt tot een nieuwe sound, een Close Encounter of the new kind.

Op het programma staan de volgende composities: Leonard Bernsteins Prelude, Fugue and Riffs en Igor Stravinsky’s Ebony Concerto, beide in 1949 geschreven voor Woody Herman’s big band. No Let Up van de hedendaagse Britse componist Mark-Anthony Turnage en A Jazz Symphony, geschreven in 1925 door wonderkind en avant-gardist George Antheil.

Maar u mag ook bestaand werk van Brussels Jazz Orchestra verwachten en een nieuwe compositie, specifiek geschreven voor deze dubbele bezetting.

In 2011 werkten I Solisti del Vento en Brussels Jazz Orchestra reeds succesvol samen rond Agatha, een compositie van de Fin Kerkko Koskinen.

dirigent Etienne Siebens

klarinet solo Vlad Weverbergh

piano solo Fabian Fiorini

Programma

L. Bernstein - Prelude, Fugue and Riffs

M.-A. Turnage - No Let Up

I. Stravinsky - Ebony Concerto

F. Vaganée - Reclusion

G. Antheil - A Jazz Symphony
Bert Joris - wereldcreatie voor bigband en blazersensembleTerug

...
...
download foto's audio en video Download
...

speellijst

januari 2014
datum uur locatie plaats info & tickets
22/01/2014 20.00 deSingel Antwerpen website

februari 2014

datum uur locatie plaats info & tickets
11/02/2014 20.00 Bozar Brussel website
12/02/2014 20.30 CC Ter Dilft Bornem website