I Solisti del Vento
focus
...

Wereldcreatie van Alain Craens

Op vraag van I SOLISTI Belgian wind ensemble Antwerp schreven auteur Brigitte Raskin en componist Alain Craens een nieuw werk voor koren en blazers met de migratie- en vluchtelingenproblematiek als thema. Samen met de koren Musa Horti uit Leuven en Cantando uit Ekeren wordt deze nieuwe compositie verklankt in het unieke kader van de Jezuïetenkerk in Lier en de Boodschapkapel van het Heilig-Hartinstituut in Heverlee (Leuven) op 13 en 14 oktober aanstaande. Aansluitend geniet u van de harmonieuze schoonheid van Anton Bruckners Mis in e.

Met muziek vertellen wat zo moeilijk onder woorden te brengen is, dat was de taak voor schrijfster Brigitte Raskin en componist Alain Craens voor de compositie ‘Over grenzen heen’. De tekst van Brigitte Raskin is een reflectie op de wereld waarin wij leven, een wereld waarin miljoenen mensen vaak de wereld rondgeslingerd worden, tevergeefs op zoek naar een nieuwe thuis.

“Waren wij maar vrije vogels, die vliegen over grenzen heen...”.

Brigitte Raskin vond inspiratie in een artikel van Pieter Stockmans, onderzoeksjournalist bij MO*, die een Syrisch gezin jarenlang volgde in zijn zoektocht naar een beter leven. Verdere bronnen voor deze koortekst vond zij in één-op-één gesprekken met vluchtelingen van allerlei nationaliteiten die ze opzocht in een vluchtelingencentrum in België. Deze schrijfster en journaliste was reeds van bij aanvang van haar carrière geïnteresseerd in sociale vraagstukken, zoals al bleek uit haar eerste roman ‘Het koekoeksjong’ waarmee ze onder meer de AKO-Literatuurprijs won. Het instrument van componist Alain Craens was de hobo, vandaar zijn liefde voor blaasinstrumenten. Naast zijn werk als componist is hij verbonden aan het Conservatorium Antwerpen, waar ook blazersensemble I SOLISTI in residentie is.

Kom luisteren op:
Vr 13 okt 20u15 Lier, Jezuïetenkerk/ – tickets 03 488 06 79 - www.lierscultuurcentrum.be
Za 14 okt 20u00 Heverlee, Heilig-Hartinstituut – tickets 016 300 900 - www.30cc.be

...
...
 
producties
...
  Mensen en grenzen Der Kaiser Avontuur  
 
......
......
facebook twitter instagram youtube

in beeld
...
Eersteklasconcerten 2016 La Princesse de Polignac but_video_babel
Eersteklasconcerten
La Princesse de Polignac
BABEL
Kortfilm 25 jaar I Solisti Canvas Reportage 25 jaar I Solisti RTV reportage - De Markies van Carabas
25 jaar I Solisti del Vento
reportage Canvas - 25 jaar I Solisti del Vento
reportage ATV - De Markies van Carabas
Dvorak finale allegro
Music @venture Olek
Festival Classique Den Haag - Dvorak finale allegro
Music @venture 2007
Uit 'Olek schoot een beer', muzikale vertelling met Bart Moeyaert
Rossinis geheime recept Suite Strauss Vliegende Hollander
Rossini's geheime recept
Suite van Strauss
De Vliegende Hollander
Don G.
Don G
 
Ensemble in residentie van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en campusbewoner van de Internationale Kunstcampus deSingel – gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid – met steun van Klara De Singel Denys Klara Vlaamse Overheid Artesis Truyens