I Solisti del Vento
Nieuws
...

 

Summer Course for Winds

7 - 11 juli 2016

 

We laten jullie geen extra jaar wachten voor een nieuwe zomercursus voor blazers want deze zomer slaan we de handen in mekaar met Summer Course for Winds.

 

Meer info vind je hier

 

 
...........................................................................................

BABEL op Focus-WTV

18 januari 2016

Focus-WTV heeft een reportage uitgezonden over de voorstelling van BABEL in Concertgebouw Brugge. Ook geeft librettist Frank Adam wat uitleg bij het stuk. Bekijk het hier:

 
...

I Solisti tourt door Vlaanderen met BABEL

13 januari 2016

Na de voorstellingen in HETPALEIS is Babel op tournee gegaan doorheen het Vlaamse land. Afgelopen weekend was de voorstelling te gast in Hasselt en Leuven. De komende weken geven we nog het beste van onszelf in Brugge, Turnhout, Tongeren, Gent en Kortrijk. Kijk hier zeker nog even waar en wanneer jij de voorstelling kan gaan bekijken.

 

Geniet in de tussentijd zeker even van deze prachtige beelden uit de fotoreportage van Emilie Lauwers.

 

© Emilie Lauwers

 

© Emilie Lauwers

 

© Emilie Lauwers

 

© Emilie Lauwers

...

 

...

I Solisti haalt muzieknoten op

5 februari 2015

 

In april brengen I Solisti del Vento, Kunsthuis Opera Vlaanderen, Operastudio Vlaanderen en de Vrienden Opera Vlaanderen de operaproductie "Heart To Get", een hedendaags liefdesverhaal op de onverwoestbare muziek van W. A. Mozart.

 

Met deze nieuwe productie wil I Solisti als blazersensemble een lans breken voor opera als genre en een voorstellingen brengen voor iedereen van 14 tot 99 jaar. Elke nieuwe productie start bij een nieuwe partituur, en daaraan wordt samen gewerkt.

De productie gaat in premiere op 16 april in de Vlaamse Opera in Antwerpen.


heart2get muzieknoten

 

...

...

 

 

...

...

Heart To Get verrast leerlingen in klaslokaal

22 september 2015

Tijdens het repetitieproces van de operaproductie "Heart To Get" brachten twee zangers uit de productie een bezoek aan de Spectrumschool in Antwerpen. Hanne Roos en Charles Dekeyser verrasten de leerlingen met enkele aria's uit "Heart To Get". Voor sommige was het de eerste keer dat ze in aanraking kwamen met het genre opera.

heart2get

 
 

Francis Pollet ontvangt Gouden Label Carrière

22 juni 2014

Tijdens de zesde editie van de uitreiking van de Gouden Labels van Klassiek Centraal ontving artistiek en zakelijk leider van I Solisti del Vento, Francis Pollet het Gouden Label Carrière.

Francis was met I Solisti in Hannover op het moment van de uitreiking, en bedankte het publiek via een live videogesprek. In naam van I Solisti zorgden Frank Hendrickx (fluit) en jong talent Frederik Daelemans (cello) voor de muzikale noot. 

Frank Hendrickx. (c) Klassiek Centraal

Frederik Daelemans. (c) Klassiek Centraal

 
 

25 jaar I Solisti del Vento

29 juni 2013

I Solisti del Vento nam u vorig seizoen mee op ontdekkingstocht doorheen een caleidoscopisch repertoire. En ook nu trakteert het ensemble u graag op een bijzonder seizoen. I Solisti viert in 2013 haar 25-jarig bestaan!

Het ensemble speelde in 1988 onder 'Die Harmonie' haar eerste concert. Op een kwarteeuw tijd is er bijzonder veel veranderd. Van een bescheiden en lokaal blazersdixtuor groeide het ensemble uit tot een 25-koppig blazerscollectief met internationale allure. Een hechte groep musici die jaarlijks garant staat voor een vijftigtal concerten in binnen- en buitenland, op kleine en grote podia.

Het ensemble heeft een unieke en toonaangevende positie verworven in het Vlaamse muziekleven. Wij willen dan ook iedereen van harte bedanken voor de samenwerking en het vertrouwen: artiesten, administratieve medewerkers, organisatoren, sponsors, vrijwilligers, cultuur- en onderwijsinstellingen en niet het minst de Vlaamse Overheid.

Op naar de volgende 25 jaar! Met nieuwe uitdagingen en doelstellingen, en hopelijk met opnieuw heel veel creativiteit en energie!

...

50 Jahre Kultur bei Audi

11 november 2012

Op zondag 11 november was I Solisti del Vento te gast bij Audi AG in Duitsland. De Duitse autofrabikant vierde '50 jaar Cultuursponsoring' in de immense fabrieksgebouwen van de hoofdafdeling in Ingolstadt samen met o.a. I Solisti del Vento, Katharina Wagner, Till Bröner en Marianne Sägebrecht.

(c) Leen Van den Borre

(c) Leen Van den Borre

...
...
 
 

Etienne Siebens 'artist in residence'

18 februari 2011

Na enkele drukke maanden, waarbij ondermeer in deSingel, Bozar, Handelsbeurs Gent, Concertgebouw Brugge, Parijs, Bremen, New York … werd opgetreden heeft het blazersensemble I Solisti del Vento meer dan ooit groeiende internationale ambities. Om deze groei en internationale uitstraling verder te sturen, heeft artistiek directeur Francis Pollet beslist om zich te laten omringen door een aantal experts.  Zo wordt Etienne Siebens voor drie jaar ‘artist in residence’ bij het ensemble. Etienne Siebens leidde jarenlang het Prometheus ensemble, was chef-dirigent bij het Symfonieorkest Vlaanderen en leidde orkesten en ensembles zoals het Residentie Orkest Den Haag, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Klangforum Wien en het Asko/Schönberg ensemble.  Binnen I Solisti zal hij mee het artistieke discours en parcours uit tekenen en tevens aan kwaliteitsbewaking doen. Daarnaast stelde Pollet een ‘raad der wijzen’ samen die zal reflecteren over de toekomst en de te volgen koers van het ensemble.

www.etiennesiebens.be