I Solisti del Vento
Producties
...


De Tol van de Liefde
Norma & Butterfly revisited

Madama Butterfly en Norma: twee onvergetelijke personages uit de gelijknamige opera’s van Puccini en Bellini met veel overeenkomsten. Beiden stierven ze tragisch voor de liefde en nu komen ze samen in de coproductie van I SOLISTI en Kameroperahuis: ‘Norma & Butterfly revisited’.

De jonge, kwetsbare Butterfly zag geen andere uitweg dan te sterven nadat ze verlaten was door haar Amerikaanse man. Ook Norma verkoos de dood boven een leven zonder liefde. De sopranen Laura Bohn en Astrid Stockman vertolken de rollen van de jonge vrouwen en schitteren in de welbekende aria’s waarin ze terugblikken op hun liefdesdrama. Waar liep het nu eigenlijk mis? Is er altijd een schuldige en een slachtoffer in het verhaal of is dit niet zo zwart-wit?

Acteur Stefaan Degand analyseert en reflecteert samen met de zangeressen en musici op de dramatische levensloop en de desastreuze keuzes van de dames. Bijna als een psychiater legt hij zijn patiënten op de sofa en bevraagt hij hen, met het publiek als getuige.

Hij neemt u mee in zijn zoektocht naar het ware verhaal en laat u lachen, huilen, opstandig worden en ontroeren. Deze unieke samenkomst van performers is exclusief te zien op Brasschaat Klassiek.

 

De voorstelling op Brasschaat Klassiek morgen, vrijdagavond 14 juli, zal doorgaan, waarbij Vic De Wachter bereid werd gevonden in te vallen als recitant. Zie ook mededeling

Cast & Crew
Stefaan Degand (recitant); Laura Bohn (Norma) en Astrid Stockman (Madama Butterfly) (Zang); Lieve Goossens (fluit), Frauke Elsen (hobo); Nele Delafonteyne (klarinet), Emma van den Ecker (hoorn), NN (fagot); Lisanne Soeterbroek (viool); Mari Hagiwara (viool); Tine Janssens (altviool); Lieselot Watté (cello); Elise Christiaens (contrabas) en Doriene Marselje (harp)

Robert Groslot (transcriptie); Anna Maria Versloot (Schrijver); Mart van Berckel (Regisseur); Vera Selhorst (lichtontwerp)

Terug

...
...
...

speellijst
datum uur locatie plaats info & tickets
14/07/2017 ntb Gemeentelijk Park Brasschaat Klassiek website